Sportlövészet - Kanizsai egyéni és csapat bronz

facebook megosztás

A hétvégén került megrendezésre a Magyar Sportlövő Szövetség szervezésében kisöbű sportpuska 60 fekvő és 3x20 nemzetközi junior, valamint a nemzeti versenyszámok országos bajnoksága Budapesten, a Mexikói úti Lőtéren.

Városunkat junior kategóriában a Nagykanizsai Polgári Sportlövész Egylet versenyzője, Borsos Fanni, valamint nemzeti versenyszámok nyílt irányzékú kategóriában Pölöskeiné Hertelendi Erika képviselte. Ez utóbbi fegyvernemben Horváth Szilárd, Szobolics János és Varga Ottó a DKG SZLK
csapataként neveztek az országos versenyre.

Borsos Fanni a saját korcsoportja (ifjúsági) után meg szerette volna tapasztalni a versenyzés milyenségét az eggyel magasabb - junior korcsoportban is. Az első versenynapon a 60 lövéses versenyszámban  597,7 körös eredménnyel az OB 9. helyén végzett. A második napon, a 3x20 lövéses
versenyszámban (álló, térdelő, majd fekvő testhelyzetben 20-20 lövés 50 m távolságra) 548 körös eredménnyel bekerült a döntőbe, ahol a 8. helyet sikerült megszereznie.

Az OB nemzeti versenyszámok nyílt irányzékú kispuska 30 fekvő
kategóriájában  Horváth Szilárd 277 körös eredménnyel a országos bajnoki
harmadik helyezést, ahogyan a Horváth Szilárd, Szobolics János, Varga
Ottó összeállítású csapat úgyszintén a harmadik helyet szerezte meg.
További egyéni helyezések: Szobolics János 5; Varga Ottó 17. Pölöskeiné Hertelendi Erika a nők versenyében 5. helyen végzett.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.