Szebbé tették környezetüket

facebook megosztás

Elkezdődött a TeSzedd! szemétszedési akció, amelyhez Nagykanizsa is csatlakozott.

A város több pontján gyerekek és felnőttek együtt gyűjtötték az eldobált hulladékokat. A szervezők szerint fontosak a hasonló akciók, hogy tisztább legyen lakókörnyezetünk, valamint hogy a fiatalok időben megtanulhassák óvni környezetüket.

Pár zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze ma délelőtt a Nilfisk önkéntesei a nagykanizsai temető környékén. Az alkalmi szemétszedők fontosnak érezték, hogy szebbé tegyék környezetüket. Csakúgy, mint a Rózsa ovisok. Az intézmény és a házak környékén sokféle szemetet találtak. „Klári nénivel szedünk szemetet. No és milyen szemetet találtatok eddig? Papírt, és üvegszilánkot” - árulta el Szakács Kovács Bercel.

A kicsik lelkesen gyűjtötték a különféle hulladékot. Nem is csoda, az intézményben ugyanis próbálják úgy nevelni a gyerekeket, hogy minél jobban figyeljenek környezetükre. „Háromszoros Zöld Óvodaként mindennapos a nevelésünkben az a környezettudatosságra való nevelés, ami azt gondoljuk, hogy rendkívül fontos ebben a korosztályban, hiszen az alapjait, a szokásrendszert tesszük le ilyenkor még a gyerekeknél. És nagyon örültünk, hogy tudtunk ehhez az akcióhoz csatlakozni” - hangsúlyozta Erdős Sándorné, a Rózsa Óvoda vezetője.

Az idei TeSzedd! akcióhoz több kanizsai intézmény, iskola és óvoda is csatlakozott. A szemétszedésben csaknem 600 fiatal vett részt. A hulladékgyűjtők munkáját a NaGESZ irányította. „A NaGESZ-nak ez egy önként vállalt feladata, a kötelező feladatain túl szeretnék mindig részt venni olyan feladatokban, olyan tevékenységet is elvégezni, amellyel segíthetjük a város vagy az embereknek az ittlétét, a jólétét. Ezért a TeSzedd!programnak a koordinátori szerepköre is egy ilyen tevékenység”  - mondta Horváth István, a NaGESZ igazgatója.

A TeSzedd! akciót 2011-ben indította el a Földművelésügyi Minisztérium. Azóta nagyon sokan csatlakoztak már a kezdeményezéshez, idén például a VII. TeSzedd! akcióval egyidejűleg megkezdődik a Tiszta Kárpátaljáért! mozgalom által szervezett szemétszedés is.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.