'56-ot idézte meg a koncert

Beethoven Egmont nyitányával kezdődött a Zala Szimfonikus Zenekar forradalmi koncertje vasárnap este a Felsőtemplomban. A zenekar vezetője igyekezett olyan műveket választani, amelyek szorosan kapcsolódnak '56 szellemiségéhez. - Tulajdonképpen az Egmont nyitány, a VII. szimfónia és a Les Préludes mindegyik a szabadság eszméjéhez, a forradalomhoz kapcsolódik. Igaz, hogy mindegyik korábban született 1956-nál, de mégis azt a szellemiségét, azt az érzelemvilágot tükrözik, amit ma megélünk, akkor amikor ünnepelünk. Amikor emlékezünk 1956-ra – fogalmazott Tóth László, a Zala Szimfonikus Zenekar vezetője.
 

A zenekarhoz két kiváló hangú énekes is csatlakozott Beeri Benjámin, aki a Virtuózok című tehetségkutató műsorban szerepelt, valamint Horti Lilla operaénekes. A fiataloknak csak kevés idejük volt próbálni a zenekarral, de így is jól összeszoktak.

- Már többször működtünk együtt közre koncerten. És nagyon szeretjük már egymást, azt mondhatom, úgyhogy én is örülök mindig, amikor visszahívnak és szerintem a rövid próba alatt is azért figyelünk egymásra, muzsikálunk, zenélünk és akkor nincsen sohasem baj – mondta Horti Lilla operaénekes.

A fiatal énekesnőnek egyébként kevés szabadideje van, ugyanis Pécsen és Budapesten is két főszerepet próbál, így minden idejét a színház köti le.