Az európaiak hisznek abban, hogy áttörés lesz az elektromos autózásban

facebook megosztás

Az európai emberek közel fele úgy véli, tíz éven belül több lesz az elektromos autó, mint a robbanómotoros jármű. Ezt jelzi az a felmérés, melyet az E.ON végzett nyolc európai országban. Ha azonban bárki úgy gondolná, a németek különösen optimisták, tévedne. A felmérés szerint a románok a leginkább bizakodóak: 68 százalékuk véli úgy, hogy az elkövetkező tíz év során az elektromos autók végül győzedelmeskednek. Németországban ez az arány mindössze 36 százalék.

Más esetekben is eltér az európaiak véleménye arról, hogy a következő tíz évben mi válik realitássá. A németek 43 százaléka meg van győződve róla, hogy 2027-ben az energiatermelés fele megújuló energiaforrásból fog származni. A törökök (39 százalék), a svédek (35 százalék) és a britek (31 százalék) is hasonlóan pozitívan vélekednek. A Cseh Köztársaságban azonban ez az arány mindössze 18 százalék, Magyarországon pedig 17 százalék.

Ugyanakkor a megkérdezett törökök 35 százaléka azt mondja, tíz év múlva robotok fogják vezetni a háztartást. Más országokban az emberek véleménye sokkal pesszimistább. Nagy-Britanniában – a komornyikok földjén – csak 18 százalék, Magyarországon pedig mindössze 17 százalék tudja elképzelni, hogy hamarosan robotok fogják tisztítani az ablakot, főzni az ebédet, vagy kimosni a ruhákat.

Az eredmények az „Élet Európában” című felmérésből származnak, melyben az E.ON és a Kantar EMNID közel 8000 embert kérdezett meg Németországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban, a Cseh Köztársaságban, Romániában, Svédországban, Törökországban és Magyarországon 2016 decemberében.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.