Betekintettek a média világába

facebook megosztás

A Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központban jártak a nagyrécsei iskolások.

A gyerekek egyik legkedveltebb feladata volt, amikor saját maguk készíthettek reklámfilmet. A programban az iskola harmadik és negyedik osztályos tanulói vettek részt, a diákok kirándulással is színesítették a budapesti napot. – Ennek a lehetőségéről egy nagykanizsai kolléganőtől hallottam, aki hasonló korosztállyal ment megnézni ezt a bűvösvölgyi médiaértő központot. Fantasztikus foglalkozásokon vettek részt a gyerekek, részt vettek egy valóságos filmforgatáson, ahol mögé vetített képtechnikával belekerültek rendőrségi, illetve különböző kémszervezet által üldözésekbe - mondta Horváth János, a Nagyrécsei Körzeti Általános Iskola igazgatója.


 

Az oktatóközpontok egyik célja, hogy felhívja a diákok figyelmét a közösségi média veszélyeire. – Náluk még inkább úgy látom, hogy pozitívak a tapasztalatok, tehát arra használják az internetet, hogy egymásnak segítenek, például a házi feladatokat elküldik egymásnak - fogalmazott Molnár Tamásné a Nagyrécsei Körzeti Általános Iskola tanítója.

A reklám- és a filmkészítés mellett a rádiózás világába is betekintést kaptak a nagyrécsei iskolások. – A rádiózás tetszett a legjobban, mert folyton kérdezhettünk és nagyon jók voltak a válaszok, és a zene is jó volt - nyilatkozta Ambrus János.

Az iskola vezetősége azt tervezi, hogy jövőre a két felső évfolyam diákjaival látogatnak el a bűvösvölgyi központba.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.