Dél-zalai egyesület a pálinka népszerűsítéséért

Murafölde immár egy olyan helyi egyesülettel is büszkélkedhet, amely társulásnak legfőbb célkitűzése, hogy népszerűsítse a hamisítatlan magyar, dél-zalai pálinkát. Gazdag Attila és barátai idén tavasszal alakították meg a nonprofit egyesületet, és a szerveződés hivatalos bejegyzése után a tettek mezejére lépnek: pálinkaversenyeket, ismeretterjesztő előadásokat és kóstolókat is szeretnének szervezni, határon innen és túl.

 

– 2017 áprilisában tizedmagammal alakítottam meg a Pannónia Pálinkakultúra Egyesületet, azzal a fő célkitűzéssel, hogy népszerűsítse a pálinkafőzést, a hagyományos módszerek mellett a korszerű technológia ötvözésével, a pálinka kultúra megismertetésével egyetemben – mondta a kanizsaujsag.hu érdeklődésére Gazdag Attila. – Célunk továbbá ismeretterjesztő előadások, kóstolók szervezése. Sőt, az ősi Pannónia területén megalakult szervezetünk határon átnyúló pálinka és párlat versenyeket is szeretne szervezni, ezzel szimpóziumot biztosítva a magán és bérfőzetők számára.

A muraföldei „pálinkások” létrehoztak egy profilt is a legnagyobb közösségi oldalon –, hogy minél többen megismerhessék egyesületüket. A tagok elkötelezettségét látva azon sem csodálkoznék, ha jövőre már egy városi rendezvényen látnám őket viszont…

Dr. P. A.