Elkezdték a szezont a Vadmacskák

A tavalyi NB I. B-s szereplés után egy szövetségi határozat miatt kénytelenek voltak a kanizsai vezetők arra döntésre jutni, hogy egy osztállyal lejjebb vágnak neki a 2017-2018-as bajnokságnak.

Gőzerővel készülnek a kanizsai kosarasok az NB II-es szezonra. Az osztályváltásra a játékosok fiatal életkora miatt volt szükség. - Augusztus 8-án mi beneveztünk az NB I. B-s bajnokságba, befizettük a nevezési díjat. Augusztus 8-án összeült az elnökség, ahol az utánpótlás bizottság kérésére a 2003-as, 2004-es születésű, kadet korú, illetve serdülő játékost nem engedtek indulni, nem adtak nekik játékengedélyt az NB I. B-re. S így kénytelenek voltunk visszalépni - tette hozzá Gábor Erzsébet, a Kanizsai Vadmacskák SE és Kanizsa Diákkosárlabda Klub vezetője.

Hónapok óta nem játszott tétmeccset a Vadmacskák, így a csapat tagjai lelkesen várták a Kaposvári Gyakorló SE elleni mérkőzést, így volt ezzel Zsámár Lili is.   – Már régen játszottunk, még májusban utoljára. Izgulunk nagyon, de mindent meg fogunk tenni a győzelemért, amire remélem, hogy sok esélyünk is van. S remélem, majd májusban a végjátékban minél jobb helyezést érünk el.

A Vadmacskák 48 ponttal verte meg ellenfelét, a bajnokságban jövő héten debütáló Kanizsa Diákkosárlabda Klub játékosai is hasonlóan jó kezdést remélnek.