Ezúttal a lányoké volt a főszerep a Hevesi Kupán

facebook megosztás

A már hat éves múlttal rendelkező megmérettetésen eddig a fiúk vehettek részt. A szervezők azonban egyeztettek több kanizsai iskola testnevelőjével és arra jutottak, hogy idén női csapatokat versenyeztetnek.

A kupa átalakításának ötletéről, a szervező Hevesi Sándor Általános Iskola tanára, Takács András nyilatkozott. – Megbeszéltük a többi testnevelőtanárral és a városban lévő kollégákkal, hogy a lányoknak is próbálunk lehetőséget adni. Egytől a negyedik korcsoportig volt lehetősége a fiúknak diákolimpia keretében a Mindenki Sportpályáján, s a lányoknak nem lett volna erre lehetősége. Ezért találtuk ki, hogy ebbe a korosztályba itt induljanak.

A kupára ezúttal hárman, a Zrínyi, a Péterfy- és a Hevesi-iskola nevezett. A már fáradtan érkező péterfys diákok végül két vereséggel zártak, de felkészítőjük, Szatmári László mégsem volt elégedetlen. – A csapat fele délelőtt még atletizált, kevés cserénk is volt, és sajnos a balszerencse is kísért bennünket, mert olyan 0-0-s mérkőzést játszottunk, ahol négy kapufát rúgtunk, de hát ez van. Mi inkább a tavaszra készülünk, amikor már továbbjutás is van, szeretnénk addigra jobb helyezést elérni.

A tornagyőztesnek járó díj egy vándorserleg volt, amit a házigazda csapat érdemelt ki. Ezek után érthető, hogy Szabó Erzsébet, a Hevesi Sándor Általános Iskola igazgatója boldogan értékelte a rendezvényt. – Elindítottunk a leány foci vándorkupát, amit nagy örömömre most megtartottunk. Nagyon büszke vagyok rájuk és a kollégáimra is, mert az ilyen rendezvényeket nagyon szívesen vállalják és mindent megtesznek a sikeréért. S én úgy érzem, hogy a többi iskolából is szívesen jönnek hozzánk, reméljük jövőre még több csapat érkezik majd.

 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.