Fiatalok, idősebbek jó hangulatú "országfutása"

2246 kilométer hosszú a magyar országhatár, ennek kis részét futhatták le szombaton a vállalkozó szellemű sportbarátok. Zalakaroson hatodik alkalommal szerveztek országfutást, amelyen szinte minden korosztály képviselője elindult. Az eseményen nem a teljesítmény, hanem a jó hangulat, a szabad levegő és a mozgás öröme volt a legfontosabb.

Az országfutás résztvevői a Gyógyfürdő térről, hatodik alkalommal vágtak neki a távnak.

Eddig minden évben próbáltunk valami újdonságot is belevinni az országfutásba, legelső alkalommal például Galambokot is becsatlakoztattuk ebbe, aztán volt olyan és, amikor Nagykanizsáról futottunk ide ki Zalakarosra, volt olyan év, amikor a várost futottuk körbe – mondta el Szabadicsné Madaras Katalin szervező.

A mostani eseményen a fürdő környékén kialakított körpálya várta a résztvevőket, akik között szép számmal voltak a környező településekről érkezők is.

Nagykanizsáról jöttünk, és már harmadszor veszünk részt az országfutásban, és nagyon élvezzük – fogalmazott Törgyekes Jánosné.

Egy másik család Nagyrécséről érkezett, naptárjukban évek óta szerepel az országfutás időpontja. - Minden évben részt veszünk ezen az országfutáson, amúgy futó család vagyunk, úgyhogy terveztük, hogy eljövünk ma ide délelőtt Zalakarosra Nagyrécséről – mondta Szegedi Vajda Mónika.

A sportolókat váró tea és gyümölcsök kóstolgatása és a közös bemelegítés után, pontban tíz órakor elindult a mezőny. Az ideális futóidőben a nevezők két és fél, illetve öt kilométert teljesítettek.