Folytatódnak a klubfoglalkozások

facebook megosztás

Első kézből, szakértőtől tájékozódhattak a Szívbeteg-egyesület tagjai.

Hatóanyag-szakértő előadásával kezdődött a Szívbetegekért-egyesület őszi programsorozata. Az egyesület legfontosabb célkitűzései között szerepel az ismeretterjesztés és a megelőzés, ennek érdekében minden tavasszal és ősszel szakértőket hívnak a klubfoglalkozásokra.

A nyári szünet után folytatódott a több éves hagyománnyal rendelkező programsorozat. Hegedűs Györgyné elnök kérdésünkre elmondta: „Kellene, hogy az emberek egy kicsit jobban odafigyeljenek magukra. Ami a lelket, a testet gyógyítja, most erre szeretnénk jobban odafigyelni. Hogy az emberek saját magukkal foglalkozzanak, hogy mi jó nekem, és az életet úgy élni, hogy az szép legyen és jó legyen.”

A HSMK-ban tartott nyitóelőadáson a táplálkozási szokások és a flavonidok összefüggéséről volt szó. Mint arra Peresznyák Péter hatóanyag-szakértő felhívta a figyelmet: „Nagyon sok feldolgozott élelmiszert fogyasztunk és nagyon kevés természetes tápanyagot fogyasztunk. Ha megnézzük, látunk tiszta vizet, nagyon sok zöldséget, gyümölcsöt. Miket tartalmaznak a zöldségek, gyümölcsök? Vitaminokat, rostokat, ásványi elemeket.” A Szívbetegekért-egyesület tagjai minden hónap első hétfőjén tartják a klubfoglalkozást a HSMK-ban. A programokra minden érdeklődőt várnak.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.