Főszerepben a felelős állattartás

facebook megosztás

A nagykanizsai állatotthont működtető Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület már évek óta kiemelt fontosságú feladatként tartja számon a felelős állattartás népszerűsítését, elsősorban a fiatalok körében. Emiatt gyakran fogadnak iskolai látogató csoportokat a menhelyen, illetve ők is szívesen kimozdulnak, hogy általános és középiskolákban tartsanak előadásokat. Legutóbb Miklósfán jártak, míg Csapiból hozzájuk érkeztek a gyerekek.

Vida Éva, az állatotthon munkatársa a miklósfai általános iskolában járt, ahol az intézmény felső tagozatos tanulóinak – több mint 100 fiatalnak–tartott egy érdekes előadást a felelős állattartásról.Majd megérkezett Murafölde fővárosának gyepmestere, aki a kisebbek nagy örömére egy kutyust is hozott magával. Az alsó tagozatosokkal a mikrochip fontosságáról, illetve a kutyák kormeghatározásáról beszélgettek, és a miklósfai diákok azt is megtudhatták, hogy mi történik a kutyusokkal, ha az állatotthonba kerülnek. A „szemléltető eszköz” nagy-nagy simogatásokat és dögönyözést, míg az állatotthon pedig egy jókora adag tápadományt kapott a Miklósfán tanuló gyerekektől.

Csapiból pedig a Térségi Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium 15 diákja látogatta meg a menhelyet. Az esemény „fénypontja” persze a kutyasétáltatás volt, de meg kell jegyezni, hogy a Csapi iskola diákjai tekintélyes mennyiségű eledelt is magukkal hoztak az árva kutyák és cicák számára.

Dr. P. A.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.