Gyalogló világnap: Több száz kanizsai sétált

facebook megosztás

A túrázók az Erzsébet térről indultak és egészen a Csónakázó-tóig mentek. A 6 kilométeres távon fiatalok és idősek együtt sétáltak. A mozgalom célja az egészséges életmód és a mozgás népszerűsítése volt.

Ködös, igazi őszi időben gyülekeztek az emberek ma reggel az Erzsébet téren. Több százan gyűltek össze azért, hogy nekivágjanak a hat kilométeres gyaloglásnak „Szeretünk gyalogolni, meg hát jó ismerkedés ez mindenkivel. Összehozza a csapatot, az osztályt is, szóval így jó” - mondta Vida Kata.

 

 

Az indulás előtt Dénes Sándor polgármester köszöntötte az indulókat. „Ez a gyaloglás, ez mindig beszélgetésről is szól. Megbeszélik az élet nagy dolgait. Barátságok köttetnek, megismerkednek egymással, és ez mind, mind nagyon fontos. És a gyaloglás, a mozgás az meg az egészségünkről is szól természetesen” - fogalmazott Dénes Sándor polgármester.

A fiatalok mellett az idősek is túracipőt húztak. A gyaloglók a Rozgonyi utcán keresztül, az Eötvös téren át a Kaposvári úton haladtak a Csónakázó-tó felé.

A leggyorsabb túrázók körülbelül negyven perc alatt értek ki a tóhoz, az idősek pedig 1 óra alatt teljesítették a távot. „Nagyon kellemes volt. Az Erzsébet térről indultunk, úgyhogy több mint egy órát gyalogoltunk, de nagyon jól érezzük magunkat. Ez nekünk egy nagy élmény ebben a korban, hogy végig tudjuk gyalogolni” - mondta el Gál Ferencné.

A gyalogló világnapot 1992-ben indították el Brazíliából, Magyarország pedig hét évvel később csatlakozott a mozgalomhoz. A cél az egészség megőrzése és a testmozgás népszerűsítése. A kanizsai túrázók egyébként még a séta után sem pihentek, levezetésként egy negyedórás tornán vettek részt.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.