Határtalanul - Erdélyben

Erdélyben jártak a kiskanizsai iskolások. Útjuk során érintették egyebek mellett Tordát, Csíksomlyót és Aradot. – A legjobban a tordai sóbánya tetszett, mert nagyon friss volt a levegő. Különböző szobák voltak ott, köztük egy visszhangszoba, amibe mindannyian belekiabáltuk, hogy 'Nagykanizsa’. Szerintem nagyon jó volt – mesélte Horváth Panna, a Kiskanizsai Általános Iskola diákja.

A diákok felkeresték az 1848–49-es forradalom és szabadságharc magyar vonatkozású emlékhelyeit, és a kétszáz éve született Arany Jánosról is megemlékeztek. – Magyarórán nagyon sokat készültünk: átbeszéltük, mik lesznek, hova megyünk, mire számítsunk. Nagyon sokat segített, hogy már előre tudtunk róla dolgokat – mondta Horváth Nóra, a Kiskanizsai Általános Iskola diákja.

A kiránduláson 33 tanuló és kísérőik vettek részt a Határtalanul-pályázat részeként. – Az iskolánk már hatodik éve pályázott a Határtalanul! programra, és ez volt az ötödik nyertes pályázatunk. A harmadik alkalommal jártunk Erdélyben – fogalmazott Fenyvesi Péterné, a Kiskanizsai Általános Iskola igazgatóhelyettese.

A program zárásaként tegnap témanapot tartottak a kiskanizsai iskolában. – A hetedik osztályos tanulóknak az volt a feladatuk, hogy azokat a fotókat, videókat feldolgozva, amiket a kollégánk, Fodor Gyula készített, összedugják a fejüket. Az egyes napokon történt eseményeket összefoglaltuk, s elmondtuk az iskola összes tanulója előtt – mondta Daniné Rádóczi Erika pedagógus.

Az élménybeszámolókat kreatív feladatok követték: az alsósok székelykapukat dekoráltak, persze csak papíron, a felsősökre pedig például totó és keresztrejtvény várt.