Határtalanul Szlovéniában

facebook megosztás

A zalakomári általános iskola tanulóinak örökre szóló élményben volt része.

A község iskolájában sok tanuló él nehéz körülmények között, hátrányos, vagy halmozottan hátrányos gyerekek tanulnak a zalakomári intézményben. A négy napos szlovéniai kirándulás a „Határtalanul” nevet viselő pályázatnak köszönhetően valósult meg, a 33 résztvevő tanuló szüleinek csupán a biztosítás összegét, illetve a helyszíni belépők árát kellett kifizetni. Az élményekhez, a látottakhoz kötődött a mai, iskolai program.

A gyerekeknek – a tapasztalat azt mutatja – ez egy nagyon nagy élmény. Az eddigi mozgási lehetőségeik legtöbbször Zalakomár – Nagykanizsa, Tesco és a buszmegálló tette ki. A szülők egyre bátrabban engedik, sőt javasolják a mindenkori hetedikeseknek, hogy vegyenek részt – mondta el Szakáll Tibor, a Zalakomári Általános Iskola igazgatója.

Szlovénia magyarlakta területére látogatott a zalakomári csoport, Lendva környékén, a Vend dombvidéken és Celjén jártak. Minden helyszínen történelmi emlékhelyeket kerestek fel.

Nekem Celje tetszett a legjobban, mert ott az egyik öreg várat ismerhettük meg, ami nagyon érdekes volt. Ezen kívül a szállás Lendván, ott is jól éreztük magunkat a barátaimmal – fogalmazott Ács Arnold.

Az iskola vezetése továbbra is igyekszik kihasználni minden olyan pályázati lehetőséget, mely a gyerekek javát szolgálja.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.