Íjászverseny volt a Thúry-iskolában

Évek óta szoros kapcsolatot ápol a Kanizsa Íjász Egyesület és a középiskola, ennek az a legfontosabb célja, hogy minél többen próbálják ki az évszázados tradíciókkal rendelkező sportágat. Az iskola tanulói évek óta részt vesznek íjászversenyeken, sőt, már testnevelésórákon is íjászkodhatnak.

– Próbálunk mindig újat, mást mutatni a gyerekeknek, hogy nagyobb merítési lehetőségük legyen a sportágak közül. S minél több élményhez juttassuk őket ezáltal. Nem tudom, hogy másik iskolákban ez hogyan működik, viszont nagyon jó lenne, hogyha nagyobb teret kapna az íjászat, hiszen egy szép, tradicionális magyar sportágról beszélünk - fogalmazott Barbalics László, a Thúry-iskola testnevelője.

A szervezők igyekeztek az íjászat versenyszabályait alkalmazni az iskolai megmérettetésen. – A verseny az csökkentett távolságú és csökkentett idejű, hisz egész napos lenne különben. Egynegyedét lőjük a rendes versenynek, s fele távolságról. Egyébként mindennel megegyezik egy korrekt terem versennyel - tette hozzá Németh Gábor, a Kanizsa Íjász Egyesület elnöke.

A versenyen mintegy 100 diák vett részt, köztük György Viktória, a Thúry-iskola diákja is. – Testnevelésórákon van lehetőségünk kipróbálni, nagyon élvezetes, mert megtapasztalhatjuk, hogy milyen is ez a sport.

A pedagógusok a jövőben is igyekeznek minél több alkalommal népszerűsíteni diákjaik között az íjászatot.