Intenzív harmónia

facebook megosztás

Hazalátogatott a fiatal festőművész.

Egy fiatal, nagykanizsai származású festőművész tárlata nyílt meg tegnap a honvéd Kaszinóban. Makói-Tóth Annamária képein a színek által tükröződő nyugalom, a természetszeretet és az emberi érzések köszönnek vissza.

A fiatalasszony általános iskolai és gimnáziumi tanulmányait Nagykanizsán végezte, jelenleg Székesfehérvár mellett él férjével, és a gyermekvédelem területén dolgozik. Egy évvel ezelőtt kezdett el komolyabban foglalkozni a festészettel.

Előtte úgy festegettem, kidobtam, beraktam a fiókba, nem foglalkoztam vele. Ahogy egyre többször foglalkoztam vele, egyre ügyesebb lettem, most már nekem is tetszik, amit vászonra varázsolok. Nagykanizsát pedig nagyon szeretem, annyira jó érzés visszatérni. Színesen, élettel telve, és nagyon jó érzés itt lenni, hiszen hazajöttem – mondta el Makói-Tóth Annamária.

Makói-Tóth Annamária tárlatát egykori gimnáziumának igazgatója ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Balogh László párhuzamot vont a fiatal alkotó munkája és művészi tevékenysége között.

Áldozatos szív és lélek ő. A képei is ezt a szeretetet és lelkesedést tükrözik – fogalmazott Balogh László a Batthyány Lajos Gimnázium igazgatója, a Humán Bizottság elnöke.

A fiatal alkotó leginkább a színek harmóniájára koncentrál festés közben, valamint arra, hogy saját érzéseit az ecsetvonások által ki tudja fejezni. Hétköznapi hivatása mellett időt fordít arra is, hogy művészi képességeit tovább csiszolja.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.