Ismét szakmai előadással segítették a kanizsai vállalkozókat

A délelőtti rendezvényen a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv munkáját ismerhették meg az érdeklődők. A szakértő szerint kiemelten fontos az építési folyamatok dokumentálása és a tervezési, kivitelezési szerződések megkötése. – Ez a szerv már több mint négy éve működik, s az építőipari teljesítéseket vizsgálja legjelentősebb részben. Lehetőség van arra, hogy a mellékkötelezettségeket, és azon belül is a bankgarancia lehívások jogosságát vizsgálja – nyilatkozta Csermely Gábor, a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv vezető-helyettese.

Az előadásokra főleg nagyvállalkozókat várnak a rendezők, de hasznos információkkal tudnak szolgálni bárkinek, aki éppen befektetésre, beruházásra készül. – Alapvetően nagy beruházócégeket várunk, bár ez szerintem mindenkit érint, tehát nemcsak az építőipari cégeket, hanem bárkit, aki benne van egy beruházásban. Tavaly például egy olyan cég jött el és mondta el a sikerélményét, aki egy nagy vízipari beruházásban vett részt beszállítóként – mondta Kereskai Péter, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara titkára.

A kamara a jövőben is folytatja a sorozatot, amelyben a meghívott szakemberek a vállalkozásokat érintő aktualitásról tájékoztatják a résztvevőket.