Jól szerepeltek a rozgonyisok a Diákolimpia® Duatlon Országos Döntőn

facebook megosztás

2017. október 21-én rendezték meg Marcaliban a Diákolimpia® Duatlon Országos Döntőt, melyen a Zala megyei diákok is kiválóan szerepeltek. Az esemény azért is figyelemreméltó, mert ez a versenyforma két év után idén került vissza a diákolimpiai sportágak közé. Ebben a tanévben várhatóan 270 ezer gyerek versenyez majd összesen a Diákolimpián.

2017. október 21-én több mint 1200 versenyzővel Marcaliban, a Magyar Triatlon Szövetség közreműködésével rendezték meg az új diákolimpiai idény második országos megmérettetését, a Diákolimpia® Duatlon Országos Döntőt .A futásból és kerékpározásból álló versenyen a III., IV.,V.,VI. korcsoportú igazolt versenyzők („A” kategória) és a versenyengedéllyel nem rendelkező tanulók(„B” kategória) egyéniben és csapatban is megmérkőztek a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért. Az igazolt duatlonisták több mint 200 fővel, a „B” kategóriás sportolók pedig közel 1000 fővel versenyeztek a marcali belvárosában kialakított kerékpáros és futóútvonalakon.

A Zala megyei diákok kiváló eredményeket értek el. A Keszthelyi Vajda János Gimnázium tanulói remekeltek: Péter Benedek a fiúk V. korcsoportos „A” kategóriás versenyében aranyérmes lett, míg a lányok a B” kategóriás csapatversenyben ezüstérmet szereztek. A lányok IV. korcsoportos, „B” kategóriás versenyében Kálovics Adél, a nagykanizsai Rozgonyi Úti Általános Iskola diákja 3. helyezett lett, az intézmény bronzérmet szerzett a lányok „B” kategóriás csapatversenyében is.

A megnyitó ünnepségen részt vett Lipták Tamás, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai igazgatója, Dr. Sütő László, Marcali polgármestere és dr. Molnár László, a Magyar Diáksport Szövetség stratégiai igazgatója is.

A fantasztikus hangulatú versenyen az alábbi végeredmény született:

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.