Kanizsai siker a női Testépítő és Fitness Magyar Bajnokságon

facebook megosztás

A 17 éves Szvoboda Lúcia junior kategóriában versenyzett és arany minősítést kapott, valamint bikini fitnesz versenyszámban 6. helyen végzett.

A versenyt több hónapos felkészülés és szigorú diéta előzte meg. A testépítéssel járó étkezési szokások betartásában Lúciát édesanyja is segítette. – Nagyon oda kellett neki figyelni, mert egyáltalán nem úgy étkezett, ahogy most, tehát mindent evett, csak egészséges ételt nem. Ebből a szempontból örültem, hogy a sportolás miatt muszáj neki egészségesen étkezni. De a felkészülés végére már én is belecsömörlöttem a csirkemell- és rizskészítésbe. Azt mondtam, hogy ilyen nincs, minden reggel azzal indult, hogy csirkemellet sütünk és rizst csinálunk - mondta Espár Erika.

Lúcia a junior kategóriában is a legfiatalabb versenyző volt, s a helyszínen sem minden a tervek szerint alakult, így még inkább felértékelődnek az elért eredmények. – Egy picit vicces volt, mert fél sminkben mentem fel a színpadra. Először lementek a masters kategóriák, utána jött a minősítő. S picikét gyorsan lezavarták a masters részét. S én ülök a sminkes hölgynél és akkor mondják, hogy „menni kéne minősítőre”. Fél sminkben, de felálltam a színpadra. Nem izgultam, mert nem volt időm izgulni, sőt, semmire sem volt időm. De nagyon élveztem a színpadi mozgást - fogalmazott Szvoboda Lúcia.

Lúcia a testépítés mellett softballozik is. Célja, hogy mindkét sportban komoly sikereket érjen el.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.