Közeleg mindenszentek

Felkészítették a Tripammer utcai temetőt mindenszentek ünnepére és halottak napjára.


 

A Via Kanizsa Zrt. dolgozói a lehullott falevelek, elszáradt virágok, leégett mécsesek összegyűjtésével készültek arra, hogy mindenki méltó módon emlékezhessen elhunyt szeretteire.

A temetőben több lombhullató fa is található, ami az elmúlt napok viharos időjárásának köszönhetően sok munkát adott a fenntartónak.

– Mindenszentek előtt nagyon sokan jönnek, takarítják a sírokat, sepregetnek, új virágokat ültetnek. Valamennyi belekerül a szemétgyűjtőbe, amit nekünk kell – a Via Kanizsának – mint temetőfenntartónak összegyűjteni, elszállítani. Ezenkívül nagyon szép a temetőnk, rengeteg fa van benne, ezek közül is nagyon sok a lombos fa. Ezek rengeteg avart képeznek nekünk, amit szintén össze kell gereblyéznünk - mondta Horváth Tiborné, a Via Kanizsa Zrt. Temetőgondnokság vezetője.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megváltozik a forgalmi rend a Tripammer utcai temető közelében.

– A temető környékén is készülünk változásokra, hiszen a forgalmi rendet meg kell változtatni – szokás szerint – ezen a napon. Így a MAORT-telepen egyirányú forgalmi rend lesz kialakítva, illetve a Tripammer utcában, s a Vécsey utca és a Papp Simon sétány között is egyirányú forgalmi rend lesz - fogalmazott Fitos István, a Via Kanizsa Zrt. vezérigazgatója.

Változik a nyitvatartási idő is. November 1-jén este 10 óráig érkezhetnek az emlékezők, míg másodikától a téli nyitvatartás lép életbe, azaz reggel héttől este hat óráig lesznek nyitva a temető kapui.