Ma áll bíróság elé egy keszthelyi betörőbanda

facebook megosztás

Se munkahellyel, se munkaviszonyból származó rendszeres jövedelemmel nem rendelkeztek annak a négyfős bandának a tagjai, akik megélhetésüket vagyon elleni bűncselekmények elkövetése révén, betöréses lopásokból származó értéktárgyak, ékszerek értékesítéséből, valamint a jogtalanul eltulajdonított készpénzből biztosították. A Keszthelyen jelentős károkat okozó galeri ellen nemrégiben emeltek vádat a Balaton-parti város ügyészei, ma pedig a Keszthelyi Járásbíróság dr. Sinkó Vilmos vezette büntetőtanácsa elé kell állniuk. A büntetőügy részleteiről dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől érdeklődtünk.

K. A. és három társa kedvelt elkövetési módszere az volt, hogy Keszthelyen, illetve a környező településeken gépkocsival rendszeresen az utcákat rótták és kifigyelték, hogy a – többnyire külföldi állampolgár – sértettek mikor tartózkodnak éppen távol az otthonuktól, majd az ingatlanokba a bejárati vagy a teraszajtók befeszítését követően behatoltak és ott értékek után kutattak. Ezzel a módszerrel a galeri ezüst és arany ékszereket, gyémántkővel, vagy éppen igazgyöngyökkel díszített nyakékeket, karórákat, valamint készpénzt zsákmányoltak a 2015 ősze és 2016 tavasza közötti időszakban, mintegy 16 millió forintos kárt okozva.

Úgy buktak le, hogy 2016. június 2-án, a délutáni órákban igazoltatták a rendőrjárőrök a banda egyik tagját a zalaegerszegi buszpályaudvar közelében, melynek során a terheltnél több, nagy értékű arany ékszert is találtak, amelyekről a járőrök fényképfelvételt készítettek. Azonban az ékszereket – mivel ekkor még nem volt arra utaló adat, hogy azok bűncselekményből származnak – a terhelt birtokában hagyták. A fotókról később az egyik sértett felismerte a tőle eltulajdonított ékszereket, amelyek azonban a terhelt lakásán, 2016. június 6-án megtartott házkutatás során már nem kerültek elő. A nyomozók azonban nem adták fel, és adatgyűjtésbe kezdtek a gyanúba keveredett bandáról. Még ugyanazon a napon, egy keszthelyi ingatlannál megtartott házkutatás során a hátsó udvarból, egy raklap alatt elrejtve megtalálták a galeri betöréseiből származó ékszerek egy részét. A négy férfit lopás bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével is megvádolta a Keszthelyi Járási Ügyészség. Ma állnak a Balaton-parti város járásbírósága elé, ahol dr. Sinkó Vilmos büntetőtanácsa számoltatja majd el őket.

Papp Attila

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.