Még pár napig tart a vénasszonyok nyara

A hűvös szeptember után kevesen reménykedtek abban, hogy még visszatér a kellemes idő, de a vénasszonyok nyara idén sem maradt el. Egy héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy egy kanizsai család kertjében virágzik az ibolya, és beérett egy dinnye. A napsütéses ősz azóta is tart, de már csak rövid ideig élvezhetjük.

Az elmúlt napokban, így ma is 20 fokos meleget hozott a vénasszonyok nyara. A napsütést igyekszik mindenki kiélvezni. – Jól érzem magam idekint, legalább nem a zárt lakásban vagyok. Van társaságom is, mert az általában mindig akad. Egyikünk is mond valamit, a másikunk is mond valamit, és akkor így elmegy az idő – mondta Filkor Kálmánné.
Az Erzsébet téren is sokan napfürdőztek, például a Györkös házaspár. – Nagyon kihasználjuk a napsütést, mert jót tesz az egészségnek, és jó itt kint, az emberek közt, ismerősöket is látunk – árulta el Györkös Albertné. A meteorológiai előrejelzések szerint már nem tart sokáig a nyárias ősz: a hétvégén megérkezik az eső, október 23-án pedig a zápor mellett viharos szélre is lehet számítani.