Mentőst bántalmazott a részeg belorusz férfi

facebook megosztás

Vádat emeltek az ellen a belorusz turista ellen, aki idén augusztusban, Hévízen került erősen ittas állapotba, majd rátámadt a segítségére érkező mentősökre. A büntetőügy részleteiről dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől érdeklődtünk.

A belorusz állampolgárságú férfi 2017. augusztus 19. napján, az esti órákban a hévízi Festetics téren megrendezésre került rendezvényen vett részt nagybátyjával, melynek során nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztott, és erősen ittas állapotba került. Az éjszaka folyamán az ittassága miatt előbb elaludt egy, a téren elhelyezett asztalnál, majd felállt és egy közeli bokorba esett, ahol mozdulatlanul feküdt tovább. A terheltet észlelő járókelők értesítették a mentőszolgálatot, akik a helyszínre érkeztek és megpróbálták ellátni: a földről felállították és hordágyra fektették, ahova, az előírásoknak megfelelően egy tépőzáras övvel rögzítették. A vádlott ekkor kiabálni kezdett, leoldotta magáról az övet, leszállt a hordágyról és a mentőautóhoz ment, majd annak hátsó, kétszárnyas ajtaját nagy erővel becsapta, melynek következtében azon – anyagi kárral nem járó – horpadás keletkezett.

A terhelt ezt követően a mentő-gépkocsi rendszámát fényképezte le, majd imbolygó járással a gépjármű elé ment, amikor észlelte, hogy az egyik mentőápoló az autó jobb első oldalán, a nyitott ajtónál behajol a kocsiba. Ekkor a gépkocsihoz lépett és annak ajtaját nagy erővel, szándékosan a sértett hátára csapta, majd rá is nyomta, melynek következtében a mentőápoló hátán bőrpír keletkezett. A terhelt erőszakos magatartását látva a mentők közelében tartózkodók a belorusz férfit a földre teperték és a rendőrség kiérkezéséig a helyszínen visszatartották. A vádlott eztán sem nyugodott meg: erőszakos indulatkitörései miatt vele szemben csak kényszerítő eszközök alkalmazása mellett lehetett intézkedést foganatosítani. Mindezek miatt a belorusz férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Keszthelyi Járási Ügyészség.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.