Minden a mézről szólt

facebook megosztás

Mézes családi napot tartottak a Thúry György Múzeumban. A Fő úti intézményben kézműves foglalkozással és mézes finomságokkal várták a látogatókat, mindezek mellett tárlatvezetést is tartottak az érdeklődőknek. A program a Múzeumok Őszi Fesztiváljának egyik állomása volt.

Voltak olyan érdeklődők, akik a Medgyaszay Házban tartott méhészkonferenciáról sétáltak át a múzeumba, például ez a család. – Gyertyát készített a kislány, virágot, méhecskét. Nagyon kis ügyes, kreatív, és segítőkészek a hölgyek is – árulta el Kiss Zoltánné.

A kézműves foglalkozáson nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is kiélhették kreativitásukat. Sorra készültek a mézzel kapcsolatos díszek, figurák, nem véletlenül: a családi napot a múzeum hamarosan véget érő kiállítása köré szervezték. A népi méhészkedés története kicsik és nagyok érdeklődését egyaránt felkeltette. A családi nap a Múzeumok Őszi Fesztiváljának egyik állomása volt. A programsorozat részeként több más kiállítást is rendeznek. – Október 23. előtt nyitjuk De mi magyarok maradunk... című kiállításunkat, amely a Yonkersbe kitelepült magyarok történetét eleveníti fel – mondta el kérdésünkre Száraz Csilla múzeumigazgató. – Október 23-án nyitva lesz a múzeumunk, várjuk akkor is a látogatókat, hogy át tudjanak szellemülni. Nagyon érdekes kiállítás, itt, a Fő úti épületünkben láthatják – tette hozzá. Novemberben az 500 éves reformáció áll a múzeum programjainak középpontjában: fotókiállítás nyílik, és előadást is tartanak az emlékévhez kapcsolódva.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.