Mozdulj, Letenye!

facebook megosztás

Játszó- és fejlesztőeszközökre fordítaná a letenyei Hóvirág Óvoda a mai jótékonysági futóverseny bevételét. A kezdeményezéshez nemcsak helyiek csatlakoztak, sokan érkeztek Nagykanizsáról is. A programon a futók mellett kerékpárosok is indulhattak.

Folyamatosan érkeztek a vállalkozó kedvűek a verseny helyszínére. Van, aki már rutinos résztvevőnek számít, így például Herczeg Szandra, aki eddig minden alkalommal edzőcipőt húzott. – Ezzel a programmal nagyon jól lehet mozgósítani a szülőket, az egyik legjobb rendezvényünknek tartom – mondta.

A Hóvirág Óvoda harmadik alkalommal hirdette meg a Mozdulj, Letenye! elnevezésű futóversenyt, a nevezési díjakból befolyt összeget idén is jótékony célra fordítják, óvodai eszközöket szeretnének venni. – Tavaly udvari játékokat vásároltunk, idén inkább bentieket szeretnénk, vagy fejlesztő-, esetleg tornaeszközöket. Majd meglátjuk, mire futja a bevételből, illetve a nevelőtestülettel is egyeztetünk, és a szülőket is megkérdezzük – fogalmazott Friman Jánosné, a Hóvirág Óvoda vezetője.

Farkas Szilárd, Letenye polgármestere szerint a program nemcsak erősíti a helyi közösséget, hanem a sportolás népszerűsítésére is alkalmas. Hasonlóan vélekedik Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő, aki a kerékpárosok mezőnyét erősítette. – Az egyik szenvedélyem a biciklizés, ezért is csatlakoztam – árulta el. – A jótékonykodás mellett a rendezvény a sportolásról, az egészségmegőrzésről is szól, ezeket pedig a kormányzat kiemelten kezeli, elég, ha csak az iskolai tornatermek, a tanuszodák építésére, vagy épp a kerékpárutak fejlesztésére gondolunk – hangsúlyozta.

A mintegy 20 kilométeres kerékpártúra Tótszerdahelyen, Tótszentmártonon és Becsehelyen keresztül vezetett vissza Letenyére. A futók a hét és az öt kilométeres távok közül választhattak, de külön versenyt indítottak az általános iskolásoknak és az ovisoknak is.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.