Nagykanizsa múltja és jelene Kanizsai József kötetében

facebook megosztás

„A kultúra egyrészről a legfontosabb kapaszkodó, amely biztosítja a stabilitást” - mondta Dénes Sándor polgármester pénteken este a város könyvtárban, amikor bemutatták Kanizsai József több könyvét és egy hangos CD-t is. Az író legújabb alkotása novellákat tartalmaz, másik könyve pedig képekben mutatja be Nagykanizsát.

Nagykanizsa múltját és jelenét mutatja be ez a 120 oldalas és 220 képpel illusztrált kötet. Kanizsai József a város lakosságának és az idelátogatóknak is ajánlja legújabb képeskönyvét.

- Emellett megjelent egy 52 perces hangoskönyv is, ami Horváth István és Baj Bianka Radnóti-díjas versmondók tolmácsolásába, Kollonay Zoltán zenéje kíséri. Ezt ajánlom a város lakosságának szeretettel – mondta el Kanizsai József.

A kanizsai írót Dénes Sándor is köszöntötte. Beszédében kiemelte: a kultúra egyrészről a legfontosabb kapaszkodó, amely biztosítja a stabilitást. Amelyhez vissza lehet nyúlni, ha körülöttünk a viharos változások tépázzák értékeinket. Ugyanakkor a kultúránk adta biztonság azt is lehetővé teszi, hogy kísérletezhetünk, újíthatunk, vállalhatunk a jövőnkért kockázatokat, mert mindig vissza tudunk térni a mi közös kultúránk karjaiba – fogalmazott Dénes Sándor polgármester.

Az esten bemutatták Kanizsai József egy másik alkotását, a Leveleket is, amely az író novelláit tartalmazza.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.