Nagykanizsa+piarista Keress!

A nagykanizsai Piarista Gimnázium október 13-án pénteken 8-tól 11 óráig nyitja meg a kapuit a hatodikos és a nyolcadikos diákok és szüleik előtt. Akár szövegre, akár videóra, képre keresünk e két szóval, sok találatot kapunk. Most személyes tapasztalatszerzésre nyílik lehetőség.

- Miért van szükség nyílt napokra?

- Azért, mert egy iskola élete, szellemisége itt mutatkozik meg igazán! Erről árulkodik többek közt az iskolába járó gyerekek beszédstílusa, az osztálytermek rendje, a tanárok lelkülete.

- Mit fognak megmutatni?

- Mindenekelőtt a 6 és 4 évfolyamos gimnáziumi képzéseinket: dráma, informatika, matematika, idegen nyelvi és általános tagozatainkat; szó lesz arról, melyiket kinek ajánljuk, és hogy miért érdemes azt a képzést választani. Bejárjuk az iskolát, hogy közvetlen benyomásokat szerezzenek nemcsak az osztály- és szaktantermekről, hanem a benne folyó munkáról és lelkületről is. Megmutatjuk a tanórán kívüli oktatási és nevelési lehetőségeket is.A programban lesznek még interaktív szakmai- és művészeti bemutatók, élménybeszámolók is. A mellékelt videóban egy iskolai sítáborunk friss levegőjét, lendületét érezni meg.

- Ezzel az élmény- és információ anyaggal segítjük a szülőket és a diákokat, hogy felelős döntést tudjanak hozni a középiskola-választás cseppet sem könnyű kérdésében.Szeretettel várjuk az érdeklődőket! – nyilatkozott portálunknak Holczinger Melinda a Piarista Iskola igazgatóhelyettese.