Nyílt nap a Piarista- iskolában

Az eseményre a továbbtanulás előtt álló nyolcadik osztályos tanulókat várták. A diákoknak gimnazisták mutatták be az iskolát és a különféle tantárgyakat. Így betekintést nyertek az angol, német, informatika, biológia, kémia és a földrajz órákba.

Egy angol dallal is készültek a Piarista-iskola diákjai a mai nyílt napra. Ezen a bemutató órán az angol képzésbe adtak betekintést a nyolcadikos tanulóknak. - Bejöttünk, bemutatkoztak nekünk, elmondták hány évesek, honnan jöttek. Mi a kedven állatuk, elfoglaltságuk – mondta Szollár Vajk.

A német órát is népszerűsítették az iskolában, csakúgy mint az informatikát, a földrajzot, a biológiát és kémiát. Volt, aki már sokat hallott az itteni oktatásról. - Igazából a testvéreim mind idejártak, tehát tőlük már hallottam sok jót, persze rosszat is, de mindenki másmilyen. És én ezért is jöttem, meg kíváncsi vagyok, ismerek sok embert. Nagyon tetszik, hogy van dráma tagozat, meg mindenkinek, ami tetszik, oda mehet – fogalmazott Kovács Viola.  

A nyílt napja célja természetes az volt, hogy minél jobban megismertessék a Piarista- iskola működését, tantárgyait és a diákéletet. - Én a közösségi szellemünket nagyon kiemelném nyilván az oktatás mellett, mert egy gimnáziumban alapvetően az érettségire készítünk fel, de ha valakit szakmát szeretne érettségi után, akkor is jó helyen van nálunk. Nagyon jó a közösség, ezt igazából elmondani nem lehet, tehát ezt meg kell tapasztalni, be kell jönni az iskolába. Nagyon szívesen látunk bárkit akkor is, amikor nincsen nyílt napunk, hanem érdeklődőként bejönne körbenézni – hangsúlyozta Horváth Gábor a Piarista-iskola igazgatóhelyettese.

A diákok körében nagyon népszerű volt a Piarista-iskola, hiszen a tavalyi érdeklődéshez hasonlóan, idén is sokan érkeztek, főként a környék iskoláiból.