Pedagógusok köszöntése

A pedagógusok ma már a nemzet megbecsült tagjai, hangzott el a Medgyaszay Házban a pedagógusoknak rendezett ünnepségen. Az eseményen köszöntötték a pályakezdő fiatalokat, valamint a nyugdíjba vonuló pedagógusokat is. Idén kilenc fiatal kezdte meg munkáját valamelyik intézményben, 37 pedagógus pedig befejezte hivatását.

„Megtanítottak bennünket írni, olvasni, számolni és gondolkodni” A nyugdíjas, a nyugdíjba vonuló és a pályakezdő pedagógusokat is köszöntötte ma Dénes Sándor polgármester a Medgyaszay Házban. A város vezetője beszédében kiemelte: a tanári hivatás az egyik legszebb, legérzékenyebb és legmeghatározóbb hivatás a világon. „A törvényszerűen változó világ minden momentuma hatással van rá. Minden újdonság megjelenik a gyermekek és a szüleik révén az iskola falai között, és ugyanakkor a tudomány fejlődése is megújulásra és tanulásra készteti pedagógusainkat” - mondta Dénes Sándor polgármester.

Az ünnepségen Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerület igazgatója elmondta: a pedagógusuk ma már a nemzetnek a megbecsült tagjai. „Az út rögös és nem is feltétlenül konfliktusmentes, de ahogyan haladunk előre az időben, egyre nyilvánvalóbb, kezd helyreállni a tanárok presztízse, elismertsége. A pedagógus ma már nem a nemzet napszámosa, hanem a társadalom megbecsült tagja, aki fogja a kezünket, vezet és irányít bennünket, akiknek nemcsak a tudásunkat köszönhetjük, hanem a személyiségünk egy részét is” - fogalmazott Magyar Ferenc a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója.

A köszöntők után a fiatal pedagógusoké volt a főszerep. Kilenc frissdiplomás kezdte meg munkáját Nagykanizsán, ők tettek fogadalmat tapasztaltabb kollégáik előtt.

Ezután pedig a nyugdíjba vonuló pedagógusok munkáját ismerték el. Idén összesen 37-en fejezték be hivatásukat. „Én jó szívvel emlékszem vissza erre a 40 évre, de nagyon örülök annak, hogy most már elmehettem, és unokáimmal tölthetem a hátralévő időmet és sokat pihenhetek, illetve behoztam elmaradásaimat” - mondta el Péntek Lászlóné.

Díszdiplomákat is kiosztottak az ünnepségen. A 26 oklevél közül kettő rubin, kettő vas, hat gyémánt, egy posztumusz gyémánt, a többi pedig arany diploma volt.