Száz éve történt a fátimai napcsoda

facebook megosztás

Napra pontosan 100 évvel ezelőtt történt a fátimai napcsoda – ezzel ért véget az a jelenéssorozat, amely során Szűz Mária több alkalommal is megjelent három pásztorgyereknek a portugáliai kisváros közelében.

A fátimai jelenések május 13-án kezdődtek. Azt követően minden hónap 13. napján találkoztak a testvérek a Szűzanyával – kivéve augusztusban, amikor a gyerekeket fogva tartották. Az utolsó alkalom október 13-án volt, ekkor történt az úgy nevezett napcsoda.

– Egyes becslések szerint 30-70 ezer ember jelenlétében történt meg ez a csoda: a nap megnövekedett, elváltozott színében és elkezdett pörögni. A jelenlévőknek olyan érzésük volt, mintha rájuk szakadt volna a nap. Érdekes mód, Ferenc, a látnok gyerekek közül a fiú úgy nyilatkozott, hogy az Isten betöltötte őket – benne ezt az érzést váltotta ki, nem volt benne félelem – mondja Szűcs Imre, a Felsőtemplom plébánosa.

A fátimai titkok a pokol látomásáról és a Szeplőtelen Szív diadaláról szólnak, valamint arról, hogy ha az emberek életéből hiányzik a szeretet, az imádság és az áldozathozatal, bűnhődniük kell.

– Ez az ünnep felhívja a figyelmet arra, hogy tartsuk az elsőszombatot gyónással, szentáldozással; emlékezzünk, hogy Fátimában titkok hangzottak el a világ megtéréséről szólnak – mutat rá Ocsovai Grácián. – Ez volt 1917-ben, és azóta rengeteg Mária-jelenés volt, ezek pedig mind ugyanazt az utat követik: bűnbánatot kell tartani, Isten felé kell fordulnunk, változtassuk meg az életünket és szeressük az Istent – hangsúlyozza a zalaegerszegi ferences szerzetes.

A fátimai jelenések centenáriumát világszerte ünnepeli idén a katolikus egyház – májusban, az első jelenés 100. évfordulóján a testvérek közül a még gyerekkorukban elhunyt Jácintát és Ferencet szentté avatta a pápa.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.