A húsmarhaágazat támogatásáról és piaci helyzetéről tanácskoztak

facebook megosztás

A magyar állattenyésztés egyik sikerágazata a húsmarhatenyésztés. Az elmúlt években nem csak a hazai állomány nőtt hanem a piaci kereslet is. Az ágazat kifejezetten fejlődő tendenciát mutat. A tejhasznú hazai állományból az utóbbi néhány évben egyre több húsirányú fejlesztés is elindult.

A természetszerű állattartás az unióban támogatási forrásokra is számíthat - hangzott el az őszi Országos Húsmarhatenyésztési Konferencián, ahol a támogatási rendszerről, az ágazat jelenlegi helyzetéről a Földművelésügyi Minisztérium főosztályvezetője, Szentirmay Zoltán adott tájékoztatást a résztvevőknek.
A főosztályvezető beszélt továbbá az ágazatot érintő kormányzati intézkedésekről, a 2017-ben tervezett támogatások további kifizetéséről.
A tanácskozáson a szakág résztvevői azt is megtudhatták ,hogy a hazai húsmarhaállomány elegendő-e a belföldi piac kiszolgálására.

Az országos tanácskozáson szó volt továbbá a húsmarhatenyésztés európai piaci helyzetéről, valamint a magyar tenyésztők szerepvállalásáról a nagy múltra visszatekintő hegyitarka tenyésztési lehetőségeiről.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.