„A megújulás lendülete”

facebook megosztás

A képek témájához illően a Nagykanizsai Református Csillagfény Kórus nyitotta meg „A megújulás lendülete” elnevezésű kiállítást csütörtökön este a Thúry György Múzeumban. Az alkotások szorosan kapcsolódnak a reformációhoz és annak eszméjéhez. - Már több helyszínen bemutatták ezt a tárlatot, ami nagyon sikeres, nagy látogatószámot produkált bárhol is bemutatták. Úgyhogy nagy megtiszteltetés számunkra, hogy itt Nagykanizsán is bemutathatjuk ezt az igazán impozáns, elgondolkodtató és tényleg gondolatébresztő tárlatot – mondta Száraz Csilla a Thúry György Múzeum igazgatója.

A munkákat a reformáció 500. évfordulójára meghirdetett pályázatra készítettek amatőr és profi fotósok. A beérkezett több száz mű közül végül hatvankettőt választott ki a szakmai zsűri. - Ezek a képek szinte egy sorozat részeivé válnak és hangsúlyozzák azt a gondolatot, ami a reformáció, a megújulás lendülete. A minőség az technikai, szellemi értékrendben is fantasztikus, úgyhogy büszke vagyok, hogy ennek a kiállításnak a kurátora lehettem – fogalmazott Eifert János fotóművész, a kiállítás kurátora.

A képeken templomok, imádkozó fiatalok és idősek, passiójátékok, és különféle vallási tárgyak láthatók. A kiállítás november végéig látható a Thúry-múzeumban.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.