Az erdőgazdaságok több mint 16 milliárdot költöttek az erdei turizmus fejlesztésére

facebook megosztás

Az állami erdőgazdaságok az elmúlt hét évben több mint 16 milliárd forintot költöttek az erdei turisztikai szolgáltatások fejlesztésére, egyebek mellett 25 szálláshely épült, és 75 épületet újítottak fel - mondta Ugron Ákos, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára sajtótájékoztatón.

Hozzátette, az erdőgazdaságok nagy erőfeszítéseket tettek, hogy fejlesszék az erdei turisztikai szolgáltatásokat, amit mutat az is, hogy sorra épülnek, illetve újulnak meg a kilátók is.
Az állami földekért felelős helyettes-államtitkár fontosnak nevezte az erdei iskola mozgalom újraindulását. Közölte, a nemzeti parki igazgatóságoknál 15, az erdőgazdaságoknál 36 minősített erdei iskola szolgálja a környezeti nevelést.
Elmondta azt is, hogy az erdőgazdaságok 1800 hektár erdőt telepítettek, és több mint 300 millió csemetét ültettek el.
Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos az eseményen kifejtette, az erdészetek három fő funkciója a kitermelői, a védelmi és a közjóléti közül az utóbbiban hatalmas változás állt be 2010 óta, hiszen az erdők "kitárták kapuikat" a látogatók előtt. Felidézte: "volt ebben egy kis küzdelem", mert változtatni kellett azon a szemléleten, hogy az erdészek az erdőt úgy szerették volna megóvni, hogy oda ne menjen be senki.
Önmagáért beszél, hogy a nemzeti parkok regisztrált látogatóinak száma 2010-hez képest 75 százalékkal, 1 millió 600 erre nőtt - tette hozzá.

MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.