Bormustra és libavacsora Miklósfán

facebook megosztás

A városrészben ezen a hétvégén rendezték meg a Márton-napi liba- és borünnepet. A szervezőknek és a zsűrinek akadt dolga bőven. A konyhában reggel óta készültek a sültek, a bíráknak pedig 39-féle bort kellett megkóstolniuk.

Nagy volt a sürgés-forgás a konyhában, 150 libacombot sütöttek meg a szakácsok. A nem mindennapi ételt a korabeli hagyományok szerint készítették el, amit különleges körettel tálaltak. - Semmi újat nem tettünk bele. Ropogós liba sültet készítettünk, ehhez készítettünk pároltkáposztát, amit háromféle színben készítettünk el. Vöröskáposztából, rózsaszínkáposztából és fehérkáposztából csináltuk ezeket különféle ízekkel ízesítettük. Egy kis citrommal, egy kis majoránnával, borssal, sóval, babérlevéllel, ezeket a hagyományos ízeket próbáltuk összehozni - árulta el Rákhely Árpád nyugalmazott szakoktató, szakács.

A finom ételek mellől nem hiányozhattak a jó borok sem. Ezt azonban először a szakmai zsűri ellenőrizte. A bíráknak összesen 39 nedűt kellett megkóstolniuk, hogy kiválasszák a legjobb borokat vörös, rozé és fehér kategóriában. - Egy jó átlagos borverseny volt, annak ellenére, hogy ugye még a borok még nagyon fiatalok és ilyenkor még nem tudtak úgy kialakulni. Arany 6 volt, ezüst pedig 18. A 39 mintából 24 volt arany és ezüst, mindig ezt szoktuk nézni, azért ez egy nagyon jó eredmény itt a borversenyünkön - mondta Németh József, a Miklósfai Dr. Kotnyek István Kertbarát Kör elnöke.

A legjobb fehérbora Kalamász Györgynek, a legjobb rozébora Gárdonyi Józsefnek, a legjobb vörösbora pedig Takácsé Wiessner Heidemarie-nak lett. A győztes borokat és a finom sülteket a díjkiosztó után megkóstolhatták az érdeklődők a Márton-napi vacsorán.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.