Dalos délután Kiskanizsán

facebook megosztás

Nyolc kórus lépett fel a Kiskanizsai Polgári Olvasókör szombati rendezvényén.

Közösségmegtartó ereje van, és a hagyományainkat is ápolja egy ilyen találkozó, fogalmazott Cseresnyés Péter szombaton délután Kiskanizsán, a Móricz Zsigmond Művelődési Házban tartott dalostalálkozón. A délutánon összesen nyolc kórus lépett színpadra - a közönség új fellépőket is hallhatott.

A Gyertyánosi Magyar Énekkar lépett először színpadra a kiskanizsai művelődési házban. A szervezők olyan kórusokat hívtak meg a találkozóra, amelyekkel szoros kapcsolatot ápolnak. Idén új fellépőként csatlakozott a Galamboki Énekkar és a Marcali Bajtársi Dalárda. - A barátaink, a dalostársaink ők, mert most már sokéve, hogy látogatjuk egymás rendezvényeit. Szerepelünk falunapokon egymásnál, dalostalálkozókon vagy bármilyen más rendezvényen, ami éppen őnáluk rendezve van - mondta Salamon Sándorné, a Kiskanizsai Polgári Olvasókör elnöke.

A találkozón főként népdalokat hallhattak az érdeklődök. A dalos délutánon Cseresnyés Péter elmondta: fontos, hogy a kórusok ápolják népi hagyományainkat, ennek ugyanis közösségmegtartó ereje is van. - Számtalan ilyen rendezvényen vettem már részt, és ezt azért teszem, mert úgy gondolom, nagyon fontos az, amit ezek az emberek csinálnak, hisz azt az örökséget ápolják és próbálják továbbadni, amelyet ők is örököltek: hallottak nótákat, népdalokat, és ezeket most előadják. Egyrészt ez nagyon komoly közösségerősítő tevékenység, másrészt barátságok is köttetnek - fogalmazott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

A dalos találkozót vacsorával és közös nótázással zárták a résztvevők.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.