Decemberi akciók a kanizsai Vöröskeresztnél

facebook megosztás

A Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete ez év decemberében többféle akcióval készül az év végi események és ünnepek alkalmából - tájékoztatta lapunkat Szőlősi Márta, a szervezet területi vezetője. Programjaik közt szerepel vetélkedő, véradás, adománygyűjtés.

HIV-AIDS VETÉLKEDŐ

December 1-jén tartják világszerte az AIDS világnapját, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a gyógyíthatatlan betegség megelőzésének fontosságára. Nagykanizsán évek óta hagyományosan ehhez az időponthoz igazítva tartják az általános és középiskolák tanulóinak HIV-AIDS vetélkedőjét, melyet a Védőnői Szolgálattal közösen idén 2017. december 8-án a Batthyány Lajos Gimnáziumban rendeznek meg.

ADVENTI VÉRADÓ HÉT

2017. december 11-15. között egész Zala megye vérellátását a nagykanizsai és környékbeli véradók biztosítják. Egész héten ünnepi hangulattal, forralt borral és süteménnyel várják a véradókat a Vöröskereszt Nagykanizsa, Sugár u. 28. szám alatti véradó épületében az alábbi időpontokban:

december 11. hétfő 10-16

december 12. kedd 12-16

december 13. szerda 14-18

december 14. csütörtök 14-18

december 15. péntek 12-18 óra között.

TESCO ADOMÁNYGYŰJTÉS

2017. december 8-án és 9-én 10 és 20 óra között a helyi vöröskeresztes munkatársak a nagykanizsai Tesco áruházban várják az élelmiszer adományokat, melyekből a rászorulók (elsősorban az idősek és a gyermekek) karácsonyát igyekeznek szebbé tenni.

ADOMÁNY EXPRESSZ ADOMÁNYGYŰJTÉS

2017. december  11-től 20-áig a Vöröskereszt Nagykanizsa, Sugár u. 28. szám alatti épületében megnyitják az Adomány Expressz gyűjtőállomását, ahol minden munkanapon 8-18 óráig várják a segítőkész felajánlók adományait (élelmiszer, játék, jó minőségű használt ruha).

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.