Elismerték munkájukat

Az ünnepség elején vette át kiemelkedő munkájáért Szabó Árpádné és Kissné Soós Renáta az elismerést. A szociális ágazatban dolgozó két hölgyet meglepetésként érte a jutalom, de nagyon örültek, hogy vezetőik őket jelöltek a díjra.

- Ez egy szolgálat, ezt csak alázattal lehet csinálni. És nagyon kevés a sikerélmény egyébként a területünkön, de minden egyes apró siker, ezért sokkal többet ér nekünk – fogalmazott Kissné Soós Renáta a Nagykanizsai Családi és Gyermekjóléti Központ igazgatóhelyettese, szakmai vezetője.

- Voltak kellemes élmények, voltak negatív élmények, de mindemellett nagyon szeretek itt dolgozni és szeretem az idős embereket, szeretem a kollégáimat, igyekszem szívből végezni a munkámat – tette hozzá Szabó Árpádné a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény ápolónője.

Az elismerést a szociális munka napja alkalmából adták át az érintetteknek a Medgyaszay Házban, ahová a város összes szociális intézmények dolgozóit meghívták. - Ma este 130 embert látunk vendégül. Nyilvánvalóan ettől többen dolgoznak a szociális szférában, de az idősek otthonában most is kell, hogy ápolják a betegeket, tehát mindenki nem lehet itt. Mondhatnám, hogy ennek duplája az a létszám, aki a szociális szférában dolgozik – mondta Bagarus Ágnes a Humán és Hatósági Osztály vezetője.

Az ünneplőket Dénes Sándor polgármester is köszöntötte. Beszédében elmondta: a szolgálat lényegét a mások iránti felelősség, a mások ügye és problémája felé való odafordulás jelenti, ezért is vállal közösséget a város a szociális ágazatban dolgozókkal. - Talán ez a mai nap legfontosabb üzenetét is jelenti. Hogy még inkább megmutatkozzon önök milyen sokat tesznek az itt élő, segítségre szoruló embertársainkért. Mert sajnos sokszor ez a másokért végzett szolgálat a háttérbe szorul. Az áldozatos munka nem mindig látszik, és nem kapja meg azt az elismerést, azt a köszönetet, amely megilletné – hangsúlyozta Dénes Sándor Nagykanizsa polgármestere.

A szociális szférában dolgozóknak zenés-táncos műsorral is készültek a szervezők. A jó hangulatról a kaposvári Roxínház gondoskodott.