Elrajtolt a nyolcvanadik városi egyéni sakkbajnokság

facebook megosztás

A jubileumi verseny játéknapjai -a hagyományoknak megfelelően- hétfőnként és csütörtökönként lesznek.

Az idei bajnokságon több fiatal sakkozó is elindult, ennek pedig örülnek a szervezők, akik szerint a bajnoki cím fő várományosa is egy huszonéves játékos. – Huszonnégy sakkozó indult ezen a mostani, nyolcvanadik városi bajnokságon. A legesélyesebb egyértelműen egy fiatal tehetségünk, aki már két évvel ezelőtt is valóban mindenkit megregulázott, hogy úgy mondjam, s valóban nagyon ügyes, ő Haselbach Dávid - tette hozzá Kercsmarics József, a Zala Megyei Sakkszövetség elnöke. 

Haselbach Dávid a versenyeken szerzett élőpontok alapján már elérte a mesterjelölti minősítést, ebben nagy szerepe van a kanizsai mesterekkel végzett közös munkának. – Két éve városbajnok voltam. A múlt éven sajnos nem sikerült megnyernem, mert kicsit rosszul játszottam. De mióta megnyertem a városbajnokságot, egyre komolyabban veszem a sakkot - mondta a fiatal sakkozó.

A verseny következő fordulója november 23-án és 27-én lesz, a tervek szerint az eredményhirdetést 2018 januárjában, egy nagyszabású jubileumi ünnepség keretein belül tartják.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.