Félszáznál is több vádlott egy közokirat-hamisítási ügyben

facebook megosztás

Félszáznál is több – jórészt külföldi állampolgárságú – vádlottja van egy közokirat-hamisítási büntetőügynek, amelyben egy somogyi ügyvéd iroda közreműködésével kötöttek valótlan tartalmú bérleti szerződéseket különböző ingatlanokra. A bűnügyben a Zalaegerszegi Járásbíróság dr. Aradi Krisztina vezette büntetőtanácsa dönt majd holnap F. K. és társai sorsáról.

Holnap áll a Zalaegerszegi Járásbíróság dr. Aradi-féle tanácsa elé az a félszáznál is több, jórészt külföldi állampolgárságú vádlott, akiket közokirat hamisítás bűntettével vádolt meg az ügyészség.

Az elsőrendű vádlott, F. K. és 8 társa (a II. - IX. rendű vádlottak), egy Somogy megyei ügyvédi irodában tevékenykedő ügyvédek és alkalmazottak közreműködésével, a X. - LXIII. rendű, külföldi állampolgárságú vádlottakkal valótlan tartalmú bérleti szerződéseket kötöttek különböző ingatlanokra, így, a valótlan, hamis adatok alapján mind a lakcím-nyilvántartásba, mind az idegenrendészeti nyilvántartásba, valamint a nyilvántartások adatai alapján kiállított közokiratokba is valótlan tartalmú adatok kerültek bejegyzésre. A társaság sorsáról dr. Aradi Krisztina büntetőbíró dönt majd a holnapi, folytatólagos tárgyalás keretében a Zalaegerszegi Járásbíróságon.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.