Futball a szőlőhegyek ölelésében

A hétvégén a szlovén másodosztályú labdarúgó-bajnokságban 15 fordulót követően már a „tavaszi” kört kezdik a résztvevő együttesek és a lendvai Naftánál szereplő Grabant Bencének (képünkön balról) nem lehet oka panaszra. A magyar légiós csapata második, vagyis osztályozót jelentő helyen áll nagy riválisa, a muraszombati Mura mögött a táblázaton.

A lendvaiak hat pont távolságból – eddig 32-t gyűjtve – követik muravidéki ellenlábasukat és az eddigi jó szereplésből a szepetneki középpályás is kivette részét, hiszen 11 bajnokin két gólig jutott és három asszisztot jegyzett. Az huszonkettedik életévében járó, egykori UFC-s és Illés-akadémista középpályás soproni és dorogi évei után került a szlovéniai Lendvára, ugyanakkor szűkebb hazájához, Dél-Zalához most játszik a legközelebb...

- Napi szinten járok át Nagykanizsa térségéből a szlovéniai kisvárosba, hiszen 40 kilométer nem nagy távolság – fogalmazott a labdarúgó, aki az elmúlt hétvégén éppen győztes gólt szerzett a Jadran Dekani elleni idegenbeli találkozón. - Ráadásul most még nagyobb örömmel is ingázik az ember, mivel kimondottan jó szériában vagyunk, az utolsó nyolc találkozónkból egy döntetlen mellett hetet megnyertünk.

Amint azt már írtuk, Bence ebből a termésből gólokkal és gólpasszokkal vette ki részét, ugyanakkor az indulás nem volt zökkenőmentes.

- A nyár folyamán később sikerült a papírjaimat elintézni, így az első meccseken nem állhattam vezetőedzőnk, Franc Fridl rendelkezésére. Ezért is kellett idő kellett ahhoz, hogy elkapjam a ritmust, de az utóbbi másfél két hónapban már jóval több lehetőséget kaptam a bizonyításra.

Az eltelt időszak alapján Grabant Bence már a ligát is feltérképezhette, szerinte a bajnokság izgalmaira sem lehet panasz.

- Összességében erős pontvadászatról beszélhetünk, főleg abból a szempontból, hogy nincs előre lefutott mérkőzés. Ebből adódóan a tabella is szoros, közel vannak egymáshoz nem csupán az élmezőny tagjai, de a tabella középső és kieső helyein álló együttesei is. Két-három találkozóból álló győztes sorozattal itt is sokat lehet javítani, vagy éppen fordítva, esni, így a gárdák pozíciói könnyen változhatnak.

Adódhat a kérdés, a Nafta 1903 jó őszi szereplése után miként gondolkodhat a továbbiakat illetően a zalai futballista.

- Idén még két mérkőzést játsszunk, azokra nagyon oda kell figyelnünk, most azok a legfontosabbak. Nyáron egyéves szerződést kötöttem a klubbal, amit szeretnek is kitölteni, mivel úgy érzem, a fejlődésem szempontjából jó helyen vagyok, a srácokkal csapatszinten is jól összerázódtunk. A még hátralévő meccseken és természetesen jövőre mindenképpen folytatni akarjuk a mostani sorozatot és elérni legalább az osztályozós pozíciót, tehát a második helyet. Lendva esetében egy kellemes kisvárosról beszélhetünk, ott és annak környékén, a szőlőhegyek ölelésében roppantmód szeretik a labdarúgást és szenzációs lenne, ha hat esztendő után a Nafta akár ismét első osztályú mérkőzésen fogadhatná a Maribort, vagy éppen az Olimpija Ljubljanát, az ősi rivális muraszomabtiakról már nem is beszélve...