Holnap bíróság elé állítják a nagykanizsai rablót

facebook megosztás

Holnap bíróság elé áll a nagykanizsai rabló, aki egy non-stop élelmiszerboltot próbált meg kirabolni, illetve Zalaegerszegen pedig egy csaló banda kényszerül majd elszámolni tetteiről.

A Zalaegerszegi Járásbíróság dr. Gaider Bálint vezette büntetőtanácsa elé idézték B. A.-t és társait, akiket csalás bűntettével vádol az ügyészség. Az ügyészek szerint a vádlottak–máig ismeretlen társukkal – a 2012. és 2013. években előzetesen megállapodtak abban, hogy Magyarországra utaznak, és kisebb üzletekben – leginkább dohányboltokban – pénzváltás ürügyén, az eladókat tévedésbe ejtve, tőlük készpénzt csalnak majd ki. A vádlottak és ismeretlen társuk a megállapodásnak megfelelően számos bűncselekményt követtek el, majd 10 millió forintos kárt okozva csalásaikkal.

Nagykanizsán pedig dr. Horváth Károlyné büntetőbíró ítél majd F. Z. felett, akit rablás bűntettével vádolt meg az ügyészség.A vád szerint F. Z.anyagi nehézségei miatt 2012 decemberében eldöntötte, hogy egy non-stop élelmiszerbolt bevételét fogja megszerezni. Ennek érdekében bement az üzletbe, majd egy fanyelű kenyérvágó kést vett elő, eztán pedig mind kézzel, mind pedig a késsel megpróbálta a pénztárgépet kinyitni, melyet az eladó igyekezett megakadályozni. A vádlott által kirabolni próbált bolt kasszájában legkevesebb 30 ezer forintnyi készpénz volt.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.