Illegális bevándorlás - Bakondi: szó sincs a migráció megszűnéséről

facebook megosztás

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint szó sincs a migráció megszűnéséről,  bár a szíriai, iraki háborús övezetekből Európába érkezők száma csökken, többen jönnek Pakisztánból, Bangladesből és Fekete-Afrika sok országából.

Bakondi György csütörtökön az M1 aktuális csatornán azt mondta: akik Szíriából, Irakból jönnek, már inkább megállnak Törökországban, Libanonban, Jordániában és visszatérésre készülnek, hiszen a katonai műveletek miatt erre előbb-utóbb lesz lehetőség.

Jelezte: akik Pakisztánból, Bangladesből vagy Fekete-Afrikából érkeznek, nem háború elől menekülnek, hanem hazájuk gazdasági problémái miatt, a jobb élet reményében kelnek útra.

Közölte: függetlenül attól, hogy hidegre fordult az idő, Algériából, Marokkóból Spanyolország felé, Tunéziából, Líbiából Olaszország felé, Törökországból pedig a görög szigetek, valamint a Fekete-tengeren keresztül Románia irányába tapasztalható mozgás a migrációs útvonalakon.

Bakondi Györgyöt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról kérdezték, hogy az Európai Parlament ülése november 16-án jóváhagyta a parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) által a dublini szabályozás reformtervezetéről októberben elfogadott tárgyalási mandátumot. A főtanácsadó úgy fogalmazott: ezzel azt akarják elérni, hogy azok a célok, amelyek a "Soros-tervben" megfogalmazódtak a bevándorláspolitikáról, megjelenjenek az európai uniós jogszabályokban, és kötelezőek legyenek minden EU-tagállamra.

A kormány elutasítja a felső korlát nélküli, ellenőrzés nélküli bevándorlást - hangsúlyozta.

MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.