Indiai szorítóba léphet

facebook megosztás

Kondákor Emília Cecília (képünkön), a Botos András Ökölvívó Akadémia növendéke az előzetes program alapján ma lép szorítóba az Indiában ezekben a napon is zajló Ifjúsági Női Ökölvívó Világbajnokságon. A kanizsaiak sportolója a vb 51 kg-os mezőnyében indul, s mivel olimpiai súlycsoportról van szó, nem kevés a riválisa, hiszen rajta kívül még huszonegyen indultak neki a küzdelmeknek. A világesemény egyben kvalifikációs verseny is a 2018-as ifjúsági olimpiára, mely Argentína fővárosában, Buenos Airesben kerül megrendezésre.

Persze, a utánpótlásműhely többi öklözője sem maradt versenyek nélkül, hiszen Botos Károly például az ifjúsági ökölvívó válogatott tagjaként a prágai Torma Gyula Nemzetközi Emlékversenyen vett részt 64 kg-ban. Botos az elődöntőbe jutásért a későbbi tornagyőztes, tájföldi ellenféllel került szembe, akitől, ugyan szoros meccsen, de 3:2-re kikapott és az 5. helyen végzett.

A pécsi Pláza Kupán a nagykanizsaiak aztán három arany- és egy ezüstéremmel zártak. Aranyérmeseik közül Szlovák Milán 38,5 kg-ban rutinosabb ellenfelét győzte le, Kovács Petra 68 kg-ban sima győzelmet aratott nagyon harcos bunyóval, majd Major Róbert 75 kg-ban úgyszintén remek teljesítménnyel lett első. Hollender Roland 44,5 kg-ban a házigazdák egyik bokszolójával szemben maradt alul, de ezüst így is járt neki.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.