Indulhattam volna a Keriből - Jakabfi Dávidtól tanultak a diákok

facebook megosztás

Különleges cukrászati eljárásokkal ismerkedhettek meg a diákok az Indulhattam volna a Keriből című, rendhagyó programon. A Thúry-iskola jubileumi programsorozatának vendége Jakabfi Dávid volt.

Kompresszor a cukrászműhelyben. A vendég szokatlan dolgokkal érkezett a kétnapos kurzusra.

- A gasztronómiában nem elég, ha csak beszélünk a témáról, nagyon jó, ha látjuk is, hogyan készül, illetve meg is tudjuk kóstolni ezeket a műveket. Amit talán tudnék említeni, a pisztácia szivacs, aztán a macaron készítésébe kaphattunk egy kis bepillantást – mondta el Varga Tünde szakoktató.

Jakabfi Dávid a közelmúltban cukrászkönyvet is írt, vezetésével ezúttal is igazi különlegességek készültek.

- Szeretném, ha ez a nemzedék is megkapná azt a gasztronómiai szeletet, amit nem biztos, hogy a gyakorlati helyükön is megkapnak. Szeretném a modern gasztronómiai részét is bemutatni nekik. Ilyenkor könnyebb felkelteni az érdeklődésüket, megismerhetik ezeket a formákat, a színeket, ezt az új világot – fogalmazott Jakabfi Dávid.

A kurzust a szakácstanulók is hasznosnak találták.

- Én ezzel nem is foglalkozom, mert én szakácsnak tanulok, így nagyon jó volt eljönni erre a kurzusra – mondta el Molnár Zsombor.

A kétnapos gasztronómiai képzésen a 10. és 11. évfolyamos diákok mellett a szakoktatók is részt vettek.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.