Káforka, Sulz, szegényfa és társai

Az őszt és a szüretet idézi a szepetneki Települési Értéktár Bizottság legfrissebb időszaki kiállítása.

Az IKSZT aulájában nap-mint rácsodálkoznak az emberek a régi használati eszközökre. A helytörténeti gyűjtemény és újabb adományozók segítségével gazdag tárlat került a nyilvánosság elé, tele érdekességekkel.

- Amikor a hordóból a bor elkezdett fogyni, akkor lépegettették azokon a lépcsőkön, és ez mutatta, hogy igen, már szegényebbek lettünk, kevesebb a borunk – mondta el Sóstainé Márfi Ibolya a szepetneki Települési Értéktár Bizottság elnöke. - Ez volt a szegényfa magyarázata, de még számos olyan tárgyat lehet megcsodálni az időszaki kiállításon, mely a fiatalabb generáció számára teljesen ismeretlen.

- Én többször járok itt kint, és akik a postára jönnek, nagyon sokszor megnézik a kiállítást, és elcsodálkoznak rajta. Sőt, még az idősek is, hogy a mai világban még vannak ilyen tárgyak? Akár a hébérre, akár a káforkára rácsodálkoznak. Szerencsére élnek még olyan idős emberek, vagy családtagjaik, aki még tudtak ilyen tárgyakat adományozni erre a kiállításra – fogalmazott Hronczné Kálecz Mónika a szepetneki IKSZT munkatársa.

Az őszt és a szüreti időszakot idéző kiállítás november végéig látogatható a szepetneki IKSZT aulájában.