Kenus toborzót tartottak a Rozgonyiban

Jeszenői Csaba, az általános iskola igazgatója elmondta, büszke arra, hogy sok diákjuk kajakozik, s szeretné, ha a kenu is ilyen népszerű lenne körükben. – Minden olyan dologra szüksége van a gyerekeknek, ami nem feltétlenül a tantermekben és az iskola falai között történik. Különösen, hogyha az egy szabadtéren, zöld környezetben űzhető sportág, akkor úgy gondolom, ezt a mai világban nem kell különösképpen magyarázni. Rendkívül fontos, hogy a gyerekek egyfajta természetben űzhető életmódsportággal megismerkedjenek.

A kétezres sydney-i olimpián aranyérmet szerző Novák Ferenc kezdetben játékos edzéseket vezényel majd, hogy minél több fiatallal szerettesse meg a sportágat. – Nem olyan szintű edzések lesznek, mint amit egy versenyző vagy amit én is csináltam. Ott kezdem el, hogy megszerettetem a kenuzást. Játékos formája lesz, tehát nem folyamatos edzésekkel, hanem játékkal, focival tarkítjuk. Az elsődleges cél, hogy ragadjanak nálunk a gyerekek, ezt szeretném elsőként elérni - mondta az olimpiai bajnok kenus.

Az előadás végén az iskola egy ajándék DVD-vel kívánt eredményes munkát Novák Ferencnek. A lemezen az a felvétel található, melyen a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub új edzője – Pulai Imrével egy hajóban – megnyeri a sydney-i olimpia 500 méteres számát.

Novák Ferenc a héten még két előadást tart, akkor a fiatalabb diákok találkozhatnak az egykori kiváló sportolóval.

 

Fotók: Bakonyi Erzsébet