Kerüljük el az influenza vírus okozta ártalmakat és szövődményeket!

facebook megosztás

Ezúton tájékoztatjuk a lakosságot, hogy mint minden évben, október elején megkezdődött az influenza szezon. Bár Magyarországon az influenzajárvány általában januárban kezdődik, és március végéig bármikor előfordulhat. Ahhoz, hogy a veszélyeztetett csoportba tartozók megfelelő védelemben részesülhessenek, már októberben – novemberben kérhetők az influenza elleni oltások. Mivel a védettség általában 2-3 hét alatt fejlődik ki és több hónapig tart, ezért célszerű az oltást a járványidőszakot megelőzően beadatni.

Az influenza elleni védőoltások elsődleges célja a súlyos, kórházi ellátást igénylő megbetegedések, és az influenza okozta halálesetek megelőzése.

E cél elérése érdekében, a kormány által biztosított térítésmentes oltóanyag felvételére nyílik lehetőség azoknak,  akik 60 éven felüliek, életkoruk vagy egészségi állapotuk valamint foglalkozásuk miatt fokozottan veszélyeztetettek, továbbá azoknak, akik ezen csoportokat az influenza vírus átadása révén veszélyeztethetik.

A kórokozó változékonysága miatt minden évben új oltóanyagot állítanak elő, ezért a megfelelő védelem érdekében évenkénti oltásra van szükség.

Forduljon bizalommal háziorvosához és a foglalkozás-egészségügyi szolgálathoz!

Legyen Ön is az elsők között, aki influenza elleni védőoltásban részesül!

Zala Megyei Kormányhivatal

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.