Két évtizede a város éléskamrája

A vásárcsarnok immár két évtizede Nagykanizsa éléskamrája – de nem csak a helyieknek: a környező településekről is járnak ide bevásárolni vagy árusítani. A Csarnok Üzletház húsz éves fennállása alkalmából ma – a megszokott kínálat mellett – termelői vásár és műsorkavalkád várta a piacra látogatókat.

Ma is nagy volt a forgalom a piacon. Zöldségek, gyümölcsök és húsok széles választéka várta a vásárlókat. Az egyik a pultnál házi készítésű sajtot és joghurtot kínáltak. A tulajdonos elégedett a forgalommal, ezért hetente árulja itt a tejtermékeit. – Nagyon sokan keresik ezeket, egyre többen. Az egészséges életmódot választók mind minket keresnek. Szeretik a termékeinket nagyon – árulta el Petőné Márkus Andrea.

A helyi gazdálkodásnak, kertművelésnek mindig is nagy hagyománya volt a városban. Néhány éve azért indult el a Vásár(olj) Kanizsán!, hogy a térség őstermelőit újra helyzetbe hozza. – Azt szeretnénk, ha az ő számuk növekedne, és méltó helye lenne a termékeiknek a kanizsai piac – nemcsak azoknak a termékeknek, amelyek nagybaniból kerülnek ide, hanem az itt megtermelt áruk is minél nagyobb számban legyenek a pultokon. Ez a cél, reméljük, hogy a következő időszak majd kedvet hoz sokak számára, hisz az elmúlt években a politika próbálta a helyi termékek előretörését, a mennyiség növekedését segíteni – mutatott rá Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

Húsz évvel ezelőtt, a Csarnok Üzletház megnyitásával, a szabad térről egy fedett üzletközpontba költöztek az árusok. Az épület ma már nemcsak a bevásárlások helyszíne, hanem közösségi tér is. – Nagyon hamar belakta a város közössége a csarnokot, de ez nem csak a városról szól, hiszen ide a környékről, a térségünkből is jönnek eladók és vásárlók. A piac a város éléskamrája, és egyben egy kiváló találkozóhely – véli Dénes Sándor polgármester. Az évforduló alkalmából ma nemcsak az őstermelők és az árusok várták a piacozókat, a színpadon egész délelőtt váltották egymást a fellépők.
 

Fotó: Gergely Szilárd