Költségvetési csalókat és betörőket állítanak holnap bíróság elé

facebook megosztás

Bőven lesz munkájuk holnap a zalai ítészeknek. A megyeszékhely járásbíróságán dr. Gaider Bálint büntetőtanácsa költségvetési csalókat számoltat majd el tetteikről, míg a Keszthelyi Járásbíróságon pedig dr. Sinkó Vilmos büntetőbíró dönt majd egy betörőbanda sorsáról.

A dr. Gaider-féle büntetőtanács dönt majd O. F. sorsáról, aki a vád szerint egyéni vállalkozóként, a 2014. esztendő I. és II. negyedévében számlákat állított ki, azonban azokat nem szerepeltette a könyvelésében, mely magatartásával az állami költségvetésnek összesen 1 millió 316 ezer 847 forint vagyoni hátrányt okozott. Ezen felül, az ügyészség szerint a vádlott egyéni vállalkozóként, majd magánszemélyként a 2015. évben számlákat állított ki, azonban adóbevallást nem nyújtott be, adófizetési kötelezettségét nem teljesítette, így az állami költségvetésnek újfent 5 millió 989 ezer 702 forint vagyoni hátrányt okozott. A költségvetési csalás bűntettével és számvitel rendje megsértésének bűntettével vádolt O. F. összesen 7 millió 306 ezer 549 forint kárt okozott a Magyar Államnak.

Szintén a megyeszékhely járásbíróságán, ugyancsak dr. Gaider Bálint büntetőbíró elé kényszerül majd állni holnap a költségvetési csalással megvádolt K. K. is. A terhelt 1997 és 2013 között ügyvezetője volt egy kft.-nek, amelynek fő tevékenysége egyéb, máshová nem sorolt új áruk kiskereskedelme volt, illetve építőipari tevékenységet is ellátott. Az ügyészek szerint a vádlott 2014. negyedik és 2015. első negyedévében, összesen 20 darab számlát nem szerepeltetett a könyvelésében, majd „0”-ás adótartalmú adóbevallást nyújtott be. Ezzel 5 millió 307 ezer 379 forint kárt okozott az állami költségvetésnek.

A Keszthelyi Járásbíróságon pedig V. R. és két társa áll majd dr. Sinkó Vilmos büntetőtanácsa elé, akiket azzal vádolnak, hogy 15 millió forintos kárt okozva fosztogattak különböző, Zala megyei ingatlanokat. A vád szerint a vádlottak 2016 áprilisa és 2016 júliusa között, több zalai településen követtek el bűncselekményeket, az abból szerzett értéktárgyakat pedig továbbértékesítették. Volt olyan ingatlan, ahonnan pár 10 ezer forint értékben loptak szerszámokat, de olyan is, ahonnét közel 10 milliós zsákmánnyal távoztak.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.