Letették az M70-es alapkövét

Javában tart az M70-es gyorsforgalmi út kétszer kétsávossá fejlesztése Letenye és Tornyiszentmiklós között.

Az egyik napilap mai száma és az új autópályáról írt összefoglaló is belekerült abba az időkapszulába, amelyet állami és cégvezetők helyeztek el a földbe a csörnyeföldi pihenőhelynél. Ezzel a mozdulattal pedig hivatalosan is letették az új sztráda alapkövét.

"Az a szándék vezérel bennünket, hogy folyamatosan fejlődjön ez a térség infrastruktúrában, az életkörülményekben, a megélhetés és a helyben boldogulás lehetőségeit illetően, és ezáltal gazdasági erőben." 
Az ünnepségen Cseresnyés Péter elmondta, az útfejlesztésnek három fontos jelentősége van. A biztonság, a gyorsaság, valamint az árvízi védekezés, hiszen az út megépítésével a gátakat is megerősítik.- Nemcsak autópálya épül itt, hanem töltést is erősítenek. Hiszen a Mura számtalanszor veszélyeztette az itt élő emberek lakóházait. Nem oly régen, egy-két évvel ezelőtt szinte a házakat nyaldosta az árvíz. Az elmúlt időszakban az egyik legnagyobb árvíz volt itt a Mura vidékén és ez is hangsúlyossá teszi ennek az építésnek a jelentőségét - hangsúlyozta Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.
Az új út több mint tíz kilométer hosszan épül meg. A fejlesztésnek köszönhetően pedig kétszer két sávon közlekedhetnek majd az autósok. - Amikor egy közlekedésfejlesztési beruházásról beszélünk, az mindig szolgálja egyrészt a térség érdekét, szolgálja a nemzetgazdaság érdekét, de egy transzeurópai hálózatba tartozó útszakasznál, vasútvonalnál egész Európa érdekeit figyelni kell. Itt pedig, hogyha ránézünk a térképre, akkor Magyarország keleti határaitól Ukrajna, Románia felől már autópálya-kapcsolat van Budapesten keresztül itt a térségig, illetve tovább az Adria irányába. Ez a hiányzó útszakasz teljessé teszi ezt az autópálya-hálózati egységet - fogalmazott Mosóczi László az NFM közlekedésért felelős helyettes államtitkára.
Az autópálya várhatóan 2019 őszére készül el, építése 16,7 milliárd forintba kerül.